Uradno: Vidni član zlate generacije je dobil pomembno funkcijo na NZS

Slovenski nogomet bo upravičeno veliko pričakoval od zveneče okrepitve, ki si jo je omislila Nogometna zveza Slovenije (NZS). Reprezentanca ima novega direktorja, ki prinaša nov zagon.

Uredništvo
25. marec 2020, 5:12

Foto: nzs.si

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je danes uradno potrdila to, kar smo napovedali že pred časom. Do pomembne funkcije na NZS je prišel nekdanji in dolgoletni reprezentant ter eden najboljših slovenskih vezistov zadnjih desetletij. 

Miran Pavlin bo s 1. aprilom tudi uradno postal direktor reprezentanc.

Član t.i. zlate generacije slovenske reprezentance in udeleženec Eura 2000 ter SP2002 bo nasledil Milana Miklaviča. Njegove zadolžitve bodo vezane na koordiniranje dela reprezentant, priprave modela selekcioniranja igralcev za reprezentance, spremljanje razvoja perspektivnih reprezentantov in komunikacijo s klubi. Sodeloval bo tudi pri izbiri selektorjev. 

Pavlin je bil po končani igralski karieri aktiven v Olimpiji, bil je pomočnik Zlatka Zahovića v Mariboru, nazadnje pa je delal na Evropski nogometni zvezi (UEFA). Z njegovim angažmajem na NZS bodo zrasla pričakovanja slovenskega nogometa, Pavlin namreč velja za človeka z jasnimi prepričanji in številnimi idejami, ki jih bo imel na novi funkciji zdaj dejansko možnost uresničiti. 
loading...