Uradno: Vrača se tudi calcio!

Junij bo mesec, ko se bo v svet vrnil velik del najbolj vrhunskega nogometa. Danes je zeleno luč za nadaljevanje sezone prižgala tudi italijanska vlada, Serie A se vrača 20. junija!

Uredništvo
28. maj 2020, 8:47

Foto: /

La Liga 11. junija, Premier League 17. junija in po novem od 20. junija naprej tudi Serie A. Italijanski minister za šport Vincenzo Spadafora je potrdil, da se italijanski nogomet vrača v pogon, s čimer so v Italiji bržčas preprečili temačen scenarij, ki bi italijansko prvenstvo lahko pahnil v zelo negotov položaj.

"Ves čas smo ponavljali, da se bo nogomet nadaljeval, ko bodo razmere dovolj varne. CTS (tehnično-znanstveni komite – op.a) je potrdil vse predvidene protokole za izvajanje tekem. Italija se pobira na noge in edino prav je, da se pobere tudi nogomet. CTS se je strinjal z zdravstvenimi protokoli, vendar pa hkrati izrecno zahteval obvezno karanteno za primere okužb  med igralci,"
je povedal Spadafora.

Italijanska zveza je po njegovih besedah predstavila tudi dva alternativna načrta v primeru, da bi se sezona vendarle morala prekiniti. Načrt B je vezan na t.i. playoff za prvaka in playout za obstanek v ligi, Načrt C pa predvideva končanje sezone upoštevajoč trenutno stanje na lestvici.

V Italiji se bo nogomet po vsej verjetnosti igral že pred 20. junijem, saj je tudi Spadafora izrazil upanje, da bi se še pred pričetkom prvenstva odigralo pokalno tekmovanje. To je trenutno v fazi povratnih tekem polfinala.

"Upam, da bomo v času od 13. do 20. junija lahko zaključili tekmovanje v italijanskem pokalu. To bi bil signal vsemu narodu," je povedal Spadafora.

Napoli je na prvi polfinalni tekmi v gosteh z 1:0 premagal Inter, obračun Milana in Juventusa pa se je na San Siru končal z izidom 1:1.
loading...