Uresničuje se črn scenarij: Fati se še ne bo vrnil, stvar se je močno zapletla

Ansu Fati je že pri mladih letih izkusil gorje poškodb, ki ga je izpustijo iz svojega primeža. Konca še ni na vidiku, bo pa četrtkova operacija morda le dala ustrezno rešitev.

Uredništvo
4. maj 2021, 11:35

(Foto: Getty Images)

Mineva pol leta, odkar se je poškodoval Ansu Fati. Mladi Barcelonin up je pred tem ravno dobro zablestel in nakazal, da se razvija v pravega igralca za Barcelono. Fati je bil na meniskusu prvič operiran že novembra in takrat so se napovedi glasile, da naj bi se na nogometna igrišča vrnil v roku štirih mesecev, kar pa se ni zgodilo. Februarja, ko je že bilo moč pričakovati njegov povratek, se je mladi igralec mučil z otekanjem kolena. V mesecu marcu je Fati zato odšel po novo, dodatno strokovno mnenje. Vmes je minil april in prišel je maj, z njim pa nova odločitev.

Fati gre, potem ko je dobil menja različnih zdravnikov, zdaj znova na operacijo. V četrtek ga bo operiral zdravnik portugalske reprezentance. Fatiju naj bi odstranil meniskus, zaenkrat še ni znano, če delno ali pa v celoti. To naj bi bila za igralca, ki je šele na začetku svoje nogometne kariere, optimalna rešitev, ki naj bi tudi poskrbela za to, da se tovrstne težave v bodoče ne bodo ponavljale. 

To seveda pomeni, da Fatija še nekaj časa ne bomo videli z žogo v nogah. Po operaciji ga nogometna igrišča ne bodo videla vsaj dva meseca, kar seveda pomeni (pa to niti ni nekaj nepričakovanega), da s Španijo ne bo mogel zaigrati na evropskem prvenstvu. Mladi in nesrečni nogometaš seveda upa, da bo po kalvariji, ki jo preživlja zadnjih šest mesecev, nato lahko nared za začetek nove sezone. 

Do poškodbe je Fati za Barcelono v letošnji sezoni odigral sedem prvenstvenih tekem in tri v ligi prvakov, dosegel je pet zadetkov. Barcelona je v njegovi odstotnosti izpadla iz lige prvakov, osvojila pokalno lovoriko, v La Ligi pa se bori za osvojitev naslova prvaka. 
 
adplus-dvertising