Urugvajski reprezentant je pri 25 letih vrgel puško v koruzo: Dovolj imam Evrope, vračam se domov!

Urugvajski vezist Lucas Torreira je razočaran nad neplodno sezono v majici Atletica iz Madrida naznanil, da želi zapustiti evropski nogomet, saj živi za to, da bi zaigral za velikana iz Južne Amerike.

Uredništvo
1. april 2021, 10:01

Lucas Torreira želi zapustiti Evropo in okrepiti Boca Juniors. (Foto: Getty Images)

Urugvajski vezist Lucas Torreira je v kratkem času v evropskem nogometu storil nekaj velikih korakov, saj se je po odličnih predstavah v majici Sampdorie prebil do majice Arsenala, trenutno pa kot posojen član londonskega kluba igra za še enega velikana evropskega nogometa Atletica iz Madrida. Na površju se zdi, da Torreira uživa privilegij, o katerem sanjajo številni južnoameriški nogometaši, kljub temu pa je pri 25 letih prišel do sklepa, da v Evropi ne želi več igrati in da je prišel čas za izpolnitev svojih prav sanj – igrati za Boca Juniors.

"Moja mama je pri 53 letih izgubila boj s covidom. V Frey Bentosu je prišlo do izbruha, enajst dni se je mučila in borila, v ponedeljek pa sem prejel najhujši možen klic," je v intervjuju za ESPN povedal Torreira.

"Domov se ne želim vrniti zato, ker bi se zaradi smrti mame odločal na podlagi čustev, temveč zato, ker sem vselej govoril, da želim igrati za Boco. Umiram od želje, da bi zaigral za ta klub. Na večer, ko je umrla moja mama, sem prejel tudi sporočilo od mojega agenta. Povedal sem mu, da ne želim več igrati v Evropi. Hočem Boco."


"Hočem biti doma, z družino. Imam pogodbo z Arsenalom, vendar želim v Boco. Upam, da se bosta kluba dogovorila. Osebno sta za menoj dve slabi leti, saj nisem imel nikakršne kontinuitete. Ne v Arsenalu ne v Atleticu ni šlo, kot bi si želel. Sprejel sem odločitev in to počnem tudi zato, ker sem to obljubil mojemu očetu."