Uspavanka: Domžale še naprej stavijo na dušenje igre nasprotnika, v Celju jim tokrat ni uspelo

Dolgo časa se je zdelo, da bomo priča remiju z najmanj priljubljenim rezultatom, potem pa je betonski zid Domžal vendarle padel – po hudi napaki Ajdina Mulalića.

Uredništvo
18. marec 2023, 7:13

Celje
1 : 0
400 gledalcev
Sod.: Slavko Vinčić

Domžale
 
 
1 : 0
 
 
 
 
 
Celje: Matko Obradović, David Zec, Daniel Štefulj (od 65. Gregor Bajde), Klemen Nemanič, Mark Zabukovnik, Nejc Ajhmajer, Denis Popovič (od 83. Nino Kouter), Charles Ikwuemesi (od 76. Ibrahim Kargbo), Aljoša Matko (od 76. Žan Karničnik), Luka Bobičanec, Matic Vrbanec.Domžale: Ajdin Mulalić, Mark Strajnar (od 63. Amadej Brecl), Andrej Đurić, Abraham Nwankwo, Mirko Mutavčić, Zeni Husmani, Nermin Hodžić (od 80. Luka Topalović), Žiga Repas (od 76. Matej Podlogar), Benjamin Markuš, Slobodan Vuk (od 63. Jošt Pišek), Franko Kovačevič (od 76. Mirza Hasanbegović).

Velika zmaga Celja, ki je premagal konkurenta v borbi za uvrstitev v evropske pokale! (Foto: nkcelje.si)

Druga tekma današnjega dne v Prvi ligi Telemach se ni začela v tako intenzivnem ritmu kot prva. Pravzaprav se v prvih petnajstih, dvajsetih minutah ni dogajalo nič kaj posebnega. Domžale znajo dobro zadušiti nasprotnika in to jim je uspevalo tudi proti favoriziranim Celjanom. V priložnosti se je v 18. minuti znašel Klemen Nemanič, toda s strelom z glavo se branilec Celja ni proslavil in ostalo je pri začetnem rezultatu.  

Celjani so prednjačili v segmentu posesti, kar pa Domžalam načeloma odgovarja in domača ekipa ni našla pravih idej, da bi lahko kontinuirano prebijala zgoščene linije gostov. Pri Domžalah je bil še najnevarnejši Franko Kovačević, ki je letos v odlični formi, toda soigralci mu tokrat niso pripravili obetavnejših situacij tam, kjer je lahko 24-letni hrvaški krilni napadalec sicer najbolj 'strupen' za nasprotnikova vrata.  

Ekipi sta bili očitno zadovoljni z remijem, kajti tudi drugi polčas je potekal v ritmu prvega. Celjani so bili nevarnejši, toda avtobusa Domžal se ne prebije zlahka. Pri gostih je v 73. minuti natančno sprožil Denis Popović, toda njegov strel ni bil dovolj močan in celjski čuvaj mreže se je izkazal z obrambo. Domači so v zadnjem delu srečanja pritiskali, gostje pa so dolgo časa zelo potrpežljivo in uspešno absorbirali vse njihove nalete.  

Potem pa vendarle gol za Celje! Po hudi napaki vratarja Ajdina Mulalića, ki je sprva ulovil žogo po strelu Gregorja Bajdeta, potem pa mu je ta spolzela z rok in se mu med nogama odkotalila v mrežo za 1:0. Domžale so skušale še same pritisniti v iskanju izenačenja, toda v tem segmentu igre ne blestijo in v zadnjih desetih minutah niso uspele resneje ogroziti celjskih vrat. Na koncu zaslužena zmaga domačega Celja z 1:0.