Uspeh Jordanovega zadnjega plesa je navdahnil tudi nogometno superzvezdo

Britanski mediji poročajo, da želi upokojeni angleški superzvezdnik David Beckham v slogu košarkarske ikone Michaela Jordana svetu ponuditi vpogled v njegovo nogometno kariero.

Uredništvo
4. avgust 2020, 9:25

Foto: Getty Images

Priljubljenost  in razširjenost ponudnikov televizijske vsebine na zahtevo sta v zadnjih letih ponudila tudi vpogled v zakulisje nogometnega dogajanja. V zadnjem času smo tako lahko spremljali dokumentarne serije o klubih kot so Juventus, Manchester City ali Barcelona, nekateri znani nogometaši, kakršen je denimo legendarni kapetan Reala iz Madrida Sergio Ramos, pa so celo posneli lastne dokumentarne serije.

Noben nogometni 'dokumentarec' pa se doslej ni mogel niti primerjati z dosegom in priljubljenostjo dokumentarne serije The Last Dance (Zadnji ples), v kateri osrednjo vlogo igra košarkarska ikona Michael Jordan. Uspeh serije, ki je svetu ponudila zelo zanimiv vpogled v zakulisje Jordanove košarkarske dinastije, je po poročanju britanskih medijev navdahnil tudi angleškega nogometnega superzvezdnika Davida Beckhama, ki se je že v času aktivne kariere velikokrat spogledoval s svetom filma in zabave.

Beckhama naj bi navdahnil uspeh Jordanove serije, zato naj bi bil tudi sam pripravljen svetu razodeti zanimivosti iz zakulisja njegove pestre nogometne kariere in zasebnega življenja, prav v tem času pa naj bi se preko svojih zastopnikov že dogovarjal s spletnima gigantoma Netflixom in Amazonom.

"Davida je zamisel zelo pritegnila, saj si to želi storiti že nekaj časa. Dokumentarni film o njem bi razkril veliko nove vsebine in številne še nikoli videne arhivske posnetke. Govora bi bilo o njegovem življenju po koncu aktivne kariere, o ustanovitvi njegovega kluba v Miamiju, govora pa bi bilo tudi o njegovem zasebnem življenju. Zanimanje zanj in za njegovo družino je še vedno zelo veliko. Vsi na ta projekt polagajo velike upe," poroča otoški časnik Evening Standard in se sklicuje na vir blizu Beckhamove družine.