V Aluminiju odvzema točk zaradi neigranja tekme niso pričakovali

Po tretjem krogu 1. SNL so se pri Aluminiju odzvali na dodatno kazen, ki jo je klubu zaradi neigranja tekme prvega kroga izrekla Nogometna zveza Slovenije (NZS).

Uredništvo
14. september 2020, 8:34

Foto: pigac.si

V Kidričevem so z razočaranjem sprejeli dodatno kazen, ki jim jo je izrekla Nogometna zveza Slovenije (NZS). Razlog je neigranje tekme prvega kroga 1. SNL nove sezone, ko bi moral Aluminij gostovati v Mariboru, a se zaradi predhodne karantene klubu podrl ritem priprav. Sprejeta je bila odločitev, da Kidričani zdravja nogometašev ne bodo tvegali. 

NZS pa je Aluminiju po registraciji omenjene tekme s 3:0 za Maribor odvzela še dve točki, naložila pa je tudi finančno globo v višini 1.500 evrov. 

- Odziv Aluminija objavljamo v celoti: 

Odločitev disciplinskega sodnika NZS, ki je NK Aluminiju naložila dodatne kazni, nismo pričakovali; še posebej ne tistega dela, ki se nanaša na odvzem točk. Ponovno izpostavljamo, da je šlo v navedenem primeru za izredno situacijo, kjer ni bilo športne in pravne prakse ter da je NK Aluminij že ob prvem primeru evidentirane okužbe apeliral na testiranje vseh igralcev, da bi lahko negativni nadaljevali s treningi. Tej in vsem nadaljnjih prošnjam o delegiranju prve tekme in prestavitvi nista uslišala ne NZS in ne tekmec. Posebej pa pri vej tej zmedi okrog korone bode v oči dejstva, da za vse klube prve lige, ki so se znašli v podobni situaciji z evidentiranimi pozitivnimi primeri, niso veljala enaka pravila in protokoli. To daje občutek, da vsi klubi nismo enakopravno obravnavani.

Na sklep tekmovalne komisije, ki je registrirala tekmo prvega kola z NK Maribor se nismo pritožil, saj smo zavestno sprejeli odločitev, da je to manjše tveganje kot pa morebitne nadaljnje poškodbe nepripravljenih igralcev. Dodatne sankcije v izrednem primeru korona pa so nas, kot že zapisano presenečeni. Sklep disciplinskega sodnika bomo proučili in se odločili o nadaljnjih aktivnostih kluba.