V Angliji so izrekli kazni tolpi, ki je služila milijone z ilegalnim predvajanjem tekem, vodja je prejel kar 11 let zapora

V Angliji je bila danes izrečena sodba zoper pet članov tolpe, ki je ne račun ilegalnega predvajanja tekem angleškega prvenstva zaslužila več kot 8 milijonov evrov.

Uredništvo
31. maj 2023

Mark Gould (Foto: /)

Angleška Premier League je danes sporočila, da je končan sodni proces, v katerem je sodišče izreklo kazni petim posameznikom, ki so bili obtoženi, da več deset tisoč svojim naročnikom ilegalno predvajali tekme angleškega prvenstva, pri čemur so se seveda posluževali različnih kriminalnih metod, s katerimi so svojim naročnikom na različnih platformah ponujali prenose tekem Premier League v živo.

Obtoženi so bili stari pet 30 in 46 leti, sodišče pa ocenjuje, da so s svojo 'streaming' mrežo zaslužili več kot 8 milijonov evrov. Na treh različnih platformah naj bi imeli skupno kar 50.000 naročnikov, poleg nogometa pa so 'ponujali' tudi plačljive televizijske kanale ter filme in televizijske serije na zahtevo.

Vodja združbe Mark Gould,36, je bil obsojen na kar enajst let zaporne kazni, ostalim štirim obtoženim pa je sodišče izreklo od tri do pet let zaporne kazni. 

"Današnja obsodba je rezultat dolgega in kompleksnega pregona storilcev. To so najvišje kazni, ki so bile kdajkoli izrečene zaradi piratstva, višina kazni pa odraža resnost in obsežnost kriminalnih dejanj," je povedal svetovalec generalnega direktorja Premier League Kevin Plumb. 

V Angliji je televizijska pogodba za prenose tekem Premier League v Angliji vredna kar 5 milijard funtov.