V Atleticu se obeta remont: Varnih je le deset igralcev

Madridski Atletico se pripravlja na intenziven prestopni rok, po katerem se bo podoba moštva precej spremenila.

Uredništvo
22. maj 2024

Atletico Madrid (Foto: Getty Images)

Atletico iz Madrida je v zadnjih prestopnih rokih bolj ali manj le korigiral svoj igralski kader, letošnja sezona pa je pokazal, da bo madridska zasedba preprosto morala temeljiteje osvežiti svoje vrste, če želi v španskem prvenstvu in ligi prvakov igrati tako vidno vlogo kot nekoč.

Cadena Ser poroča, da se pri Atleticu obeta pravi remont, omenjeni medij pa trdi, da je nedotakljivih le deset igralcev – Koke, Antoine Griezmann, Rodrigo de Paul, Manuel Llorente, Jose Gimenez, Nahuel Molina, Samuel Lino, Rodrigo Riquelme, Pablo Barrios, Thomas Vermeeren in – Jan Oblak.

Slovenski vratar je torej znotraj kroga igralcev, ki jih v Atleticu smatrajo za nezamenljive in kot taki niso na trgu.

Po drugi strani to pomeni, da bo Atletico zapustilo kar nekaj velikih imen. Klub ne bo izkoristil opcije podaljšanja sodelovanja z Memphisom Depayem, Alvaro Morata je na trgu, po dolgih letih pa bi Madrid lahko zapustil tudi črnogorski branilec Stefan Savić.

Omenjeni medij tudi navaja imena nekaterih ključnih prestopnih tarč. V napadu sta to Alexander Sorloth in Artem Dovbyk, za srednjo vrsto Mats Wieffer iz Feyenoorda, za obrambo pa Cristian Mosquera iz Valencie in Robin le Normand iz Real Sociedada.