V Barceloni iskreno sovražijo PSG, ki preizkuša že znano taktiko

Če navijače Barcelone vprašate po največjem sovražniku izven Pirinejskega polotoka, bodo odgovori zelo enotni. To je francoski velikan, ki želi znova porušiti načrte z že znano taktiko pritiska in prepričevanja.

Uredništvo
21. januar 2021, 2:02

Foto: Getty Images

Francoski PSG je v zadnjih letih Barceloni postal ne le rival, pač pa pravi sovražnik. Začelo se je z nakupom Neymarja in nevsakdanjimi pogajanji v primerih Marca Verrattija in Thiaga Silve, zdaj pa želijo Francozi medse zvabiti še Lionela Messija.

Parižani se znova opirajo na ustvarjanje javnega pritiska na Argentinca. Športni direktor Leonardo vselej omenja Messija in kako rad bi ga videl v vlogi podaljšane roke trenerja Mauricia Pochettina.

Na las podobno taktiko je PSG uveljavil že pri prestopu Neymarja, tudi tokrat časovnica izjav v javnosti ni naključje. Messi je namreč v zadnjem letu pogodbe z Blaugrano, prav tadva pa se bosta udarila v osmini finala Lige prvakov.

Katalonski mediji poročajo, da so vodilni pri Barceloni nadvse razjarjeni zaradi pristopov kolegov iz pariških pisarn. Bolj, ko se bo bližala medsebojna tekma, bolj vroče bo postajalo, je pa jasno, da se ima Messi z januarjem pravico pogajati z morebitnimi novimi delodajalci.