V Barceloni so se znova zatresla tla: Laporta je besen na Xavija in razmišlja o prekinitvi sodelovanja

Predsednik Barcelone Joan Laporta je besen na trenerja Xavija, ki je pred tekmo proti Almerii govoril o ekonomski situaciji kluba.

Uredništvo
17. maj 2024

Joan Laporta (Foto: uradna spletna stran kluba)

Barcelona ne more uiti kaosu, ki je v zadnjih letih v tem katalonskem velikanu postal že del vsakdana. Vodstvo kluba je pred tedni uspelo prepričati trenerja Xavija, da navkljub drugačnim napovedim ostane trener moštva tudi v prihodnji sezoni, tik pred koncem sezone pa je prišlo do velikega konflikta med Xavijem in predsednikom Joanom Laporto, zaradi katerega slednji celo razmišlja, da bi s Xavijem prekinil sodelovanje!

Španski mediji poročajo, da je Laporta pobesnel zaradi Xavijevih besed na tiskovni konferenci pred prvenstveno tekmo proti Almerii, na kateri je Xavi govoril o finančnem stanju klubu in izrazil pomisleke glede tega, kaj bo Barcelona poleti sploh lahko storila na nogometni tržnici.

"Navijači morajo razumeti, da je situacija zelo težavna in da bomo težko konkurenčni v ekonomskem smislu. To je povsem drugače kot pred 25 leti, ko je prišel nov trener in naštel imena igralcev, ki jih je želel v ekipi. Tako danes stvari ne delujejo več."

"To razumem in temu se bomo prilagodili. To ne pomeni, da ne bomo konkurenčni. Potrebujemo stabilnost in čas. Borimo se lahko za številne stvari."

"Lani smo bili uspešni, čeprav nismo igrali nogometa, kakršnega si želimo, v letošnji sezoni pa igramo bolje, a so rezultati slabši," je povedal Xavi.

Več španskih medijev poroča, da je Laporta besen, ker Xavi javno govori o finančni problematiki kluba, Xavijeve besede na tiskovni konferenci pa naj bi vodile v še hujši konflikt, po katerem je slovo legendarnega vezista zdaj povsem odprto.