V Barceloni zdaj Xaviju ponujajo celo dolgoročni projekt: 'Skušali ga bomo prepričati, odločitev je njegova'

Podpredsednik Barcelone Rafa Yuste trdi, da bo klub napel vse moči, da bi trenerja Xavija prepričal v nadaljevanje sodelovanja.

Uredništvo
2. april 2024

Xavi (Foto: Getty Images)

Serija zmag in uvrstitev v četrtfinale lige prvakov so v vodstvu Barcelone spremenili pogled na usodo trenerja Xavija, saj je zdaj prioriteta vodstva kluba legendarnega vezista prepričati v to, da 'stornira' svojo napoved o slovesu od kluba po izteku letošnje sezone.

Podpredsednik kluba Rafa Yuste je odkrito priznal, da je Xavi prva želja kluba za trenersko klub v naslednji sezoni, istočasno pa je tudi razkril, da konkretnega dogovora med obema stranema še ni.

"Upam in želim si, da bi ostal. Govorimo o dolgoročnem projektu, ne le o sezoni ali dveh. Skušali ga bomo prepričati, odločitev pa je v njegovih rokah," je povedal Yuste.

Nekateri katalonski mediji poročajo, da znotraj kluba pogled na nadaljevanje sodelovanja s Xavijem ni tako enoten, portal The Athletic, ki se sklicuje na vire znotraj kluba, pa trdi, da naj bi se Barcelona osredotočila na Xavija predvsem zato, ker ni uspela najti nikakršne ustrezne zamenjave.