V Bayernu se še vsaj dve leti ne bodo ukvarjali z novimi vratarji: Manuel Neuer je že zastavil cilj, finale LP leta 2025 v Munchnu

Vodstvo Bayerna iz Munchna je danes sklenilo novi pogodbi z obema vratarjema prve ekipe Manuelom Neuerjem in Svenom Ulreichom.

Uredništvo
28. november 2023

Manuel Neuer (Foto: //)

Bayern iz Munchna je danes naznanil sklenitev novih pogodb z vratarjema Manuelom Neuerjem in Svenom Ulreichom ter tako, kot je zapisal na socialnih omrežjih, navijačem podaril 'predbožični darili'. Oba vratarja sta podpisala pogodbi do leta 2025, navijače Bayerna pa bo seveda še posebej razveselila novica o sklenitvi nove pogodbe z Neuerjem, ki se je med vratnicama Bayerna razvil v enega najboljših vratarjev sveta.

"Manuel Neuer in Sven Ulreich sta 'dream team'. Užitek je z njimi delati na dnevni ravni. Podpirata in motivirata drug drugega ter poosebljata vrednote našega kluba. Sven je bil več kot dostojna zamenjava za Manuela v času njegove odsotnosti in nanj se vedno lahko zanesemo."

"Manuel je ob povratku dokazal, da je še vedno takšen vratar, kot ga poznamo. Zelo smo veseli, da bo ta čudovit tandem nadaljeval svojo kariero pri nas," je povedal izvršni direktor Bayerna Jan-Christian Dreesen.

Neuer se je v Bayern preselil leta 2011 iz Schalkeja, od leta 2017 pa je tudi kapetan moštva. Skupno je za Bayern odigral kar 494 tekem, kot član Bayerna postal svetovni prvak, z Bayernom pa je osvojil vrsto domačih lovorik in tudi dva naslova evropskega prvaka.

"Zelo sem vesel, ker ostajam pri Bayernu. Po dolgi odsotnosti sem se vrnil in neskončno sem vesel, ker znova pomagam ekipi. Prepričan sem, da bomo s pomočjo navijačev uresničili vse naše cilje – igrati finale lige prvakov leta 2025 v Munchnu je seveda eden od teh ciljev," je povedal 37-letni Neuer.