V Bayernu vsaka nova pogodba dviguje pritisk: Coman je predstavil svoje zahteve

Uspeh ima svojo ceno. V Bayernu to spoznavajo v vse bolj napornih pogovorih z igralci, ki pred podpisom novih pogodb pričakujejo znatne povišice.

Uredništvo
11. maj 2021, 11:45

Kingsley Coman zahteva kar 16 milijonov evrov letne plače. (Foto: uradna spletna stran kluba)

V Bayernu iz Munchna se radi pohvalijo, da imajo stroškovnik prve ekipe veliko bolj pod nadzorom kot v nekaterih ostalih evropskih velikanih, med katerimi je najpogosteje zaradi svojih bajnih plač izpostavljena španska Barcelona. To pa ne pomeni, da Bayern z visokimi zaslužki in visokimi pričakovanji igralcev nima težav, saj je v zadnjem času vodstvo kluba opravilo kar nekaj nadvse napornih pogovorov s ključnimi igralci.

Zatikalo se je z vratarjem Manuelom Neuerjem, ki je na koncu podpisal novo dolgoročno pogodbo, usodno pa se je zataknilo z Avstrijcem Davidom Alabo, ki se s klubom ni uspel dogovoriti in bo po koncu sezone kot prost igralec zapustil klub.

Na vidiku se pojavlja nova težava, ki sliši na ime Kingsley Coman. Odlični Francoz, ki je dosegel zmagoviti zadetek v finalu lige prvakov proti Paris Saint Germainu, ni sprejel ponudbe kluba, po kateri naj bi njegova letna plača zrasla za 50 odstotkov – s trenutnih 8 milijonov evrov na 12 milijonov evrov na sezono.

Coman meni, da takšna plača – govora je o bruto zneskih – ne odraža njegove vloge v ekipi in v evropskem nogometu kot takšnem. Preko svojih zastopnikov naj bi klubu sporočil, da zahteva kar 100-odstotno povečanje plače ter da bi tako z novo pogodbo njegov zaslužek na letni ravni znašal kar 16 milijonov evrov.

Stališče Bayerna do domnevnih Comanovih zahtev še ni znano, zagotovo pa vodstvo kluba nima mirnega spanca, saj si na Bavarskem nikakor ne želijo ponovitve scenarija z Alabo, in sicer, da bi kateri od ključnih igralcev moštva zaradi nezmožnosti sklenitve nove pogodbe brezplačno zapustil klub.

V Comanovem primeru je Bayernovo izhodišče vendarle precej drugačno, saj je Comanova pogodba veljavna do leta 2023, s čimer ima klub še vedno kar nekaj manevrskega prostora.
 
adplus-dvertising