V Celju se obeta potres: Dušan Kosić naj bi bil že bivši

V Celju se po obupni polovici sezone obetajo velike spremembe. Po naših informacijah naj bi ceno za slabe rezultate prvi plačal trener, ki je pred petimi meseci s Celjem osvojil naslov državnega prvaka.

Klemen Kos
21. december 2020, 11:01

Foto: pigac.si

Prvega dela sezone v slovenskem državnem prvenstvu je konec, že hiter pogled na lestvico pa se hitro ustavi ob položaju, ki ga trenutno zaseda ekipa, ki je julija slavila naslov državnega prvaka. Celjani so se izkazali kot obupen nosilec naslov prvaka, saj so prvi del sezone sklenili na sedmem mestu s kar osmimi porazi in 15 točkami zaostanka za vodilnim Mariborom. Celjani so trenutno precej oddaljeni že od uvrstitve v evropske pokale, kar je navkljub odhodu nekaterih nosilcev igre (Lotrič, Vizinger) veliko razočaranje.

Po naših informacijah naj bi v Celju že potekali urgentni sestanki v zvezi s prihodnostjo kluba, prvi pa naj bi ceno za slabe rezultate plačal trener Dušan Kosić, ki je julija s celjsko ekipo poskrbel za enega najbolj senzacionalnih naslovov v zgodovini slovenskega državnega prvenstva. Vodstvo kluba naj bi Kosića že obvestilo, da načrtuje zamenjavo na trenerskem stolčku, s čimer vse kaže na to, da se bo celjska pravljica na koncu vendarle končala precej klavrno.

Menjava trenerja naj ne bi bila edina sprememba v celjskih vrstah po koncu jesenskega dela sezone, saj smo neuradno izvedeli, da naj bi celjsko vrsto zapustilo nekaj starejših igralcev, ki niso upravičili pričakovanj.

Celjska zasedba, ki je julija osvojila naslov državnega prvaka, tako počasi razpada. Zelo hitro sta se poslovila športni direktor Branko Veršič in nekdanji kapetan slovenske reprezentance Robert Koren, ki je v Celju opravljal nekakšno vezno vlogo med igralskim in strokovnim delom.