V Celju so odstavili Agrona Šaljo in že imenovali njegovega naslednika

V Celju niso zadovoljni nad potekom sezone, saj ima celjska ekipa navkljub dragim investicijam v slovenskem državnem prvenstvu veliko težav. Barko zapušča trener Agron Šalja.

Uredništvo
24. september 2021, 2:15

Agron Šalja ni več trener Celja. (Foto: pigac.si)

Poraz v Mariboru je zapečatil usodo Agrona Šalje, ki z današnjim dnem zapušča položaj trenerja celjskega prvoligaša. Celjani po desetih krogih na lestvici zasedajo zelo skromno osmo mesto, pa čeprav je vodstvo kluba pred pričetkom sezone temeljito prevetrilo svoje vrste in v klubu pripeljalo vrsto nadarjenih in za standarde slovenskega klubskega nogometa tudi dragih igralcev kova Tamarja Svetlina, Tjaša Begića ali Žana Medveda.

"Nogometni klub Celje sporoča, da z današnjim dnem Agron Šalja zapušča mesto glavnega trenerja članske ekipe. 49-letni trener, ki je vodenje kluba prevzel aprila letos, je Celje vodil na dvajsetih tekmah, na katerih je vknjižil enajst zmag, en neodločen izzid ter osem porazov. Ekipo je prevzel v zahtevnem položaju,  se izognil izpadu iz prvoligaške konkurence ter jo popeljal v finale pokalnega tekmovanja."

"V aktualni sezoni se stvari niso začele v skladu z ambicijami kluba, zato sta se klub ter trener dogovorila o sporazumni prekinitvi sodelovanja. Skupaj s Šaljo klub zapušča tudi njegov pomočnik Anton Usnik,"
so sporočili iz tabora Celja.

Šaljo bo zamenjal dosedanji trener mladinske ekipe Celja Simon Sešlar, ki bo moštvo vodil do konca koledarskega leta z možnostjo podaljšanja sodelovanja.

Sešlar ima za seboj že kar nekaj trenerskih izkušenj, saj je samostojno vodil Dob, Brežice, Dravo, Aluminij in Dravinjo. Med letoma 2009 in 2010 je deloval tudi kot športni direktor Olimpije.