V Domžalah so bili izjemno velikodušni do agentov, letos grozi velika izguba

Poslovni izkaz Domžal za leto 2019 nakazuje problem, s katerim se klub že sooča. Visoki odhodki so ostali, prihodki pa ne bodo dosegli lanske ravni. Agentom, ki delajo s klubom, se dobro godi.

Uredništvo
20. maj 2020, 9:19

Foto: pigac.si

Letošnja sezona, v katero so v Domžalah vstopili z okrepljenim kadrom in visokimi ambicijami, je zaenkrat izjemno slaba. Domžale so predzadnje na lestvici 1. SNL in to s kadrom, ki stroškovno gledano sodi v vrh lige, pod Olimpijo in Maribor. To dokazujejo tudi izkazi iz letnega poročila za leto 2019.

Domžale so, neupoštevajoč prestope, zabeležile 2,2 milijona evrov prihodkov. To pa ni zadostovalo niti za polovico vseh stroškov kluba, odhodki (brez prestopov) so namreč znašali kar 4,8 milijona evrov. 

Prestopi (v prvi vrsti Benjamina Šeška v Salzburg) so prinesli 2,8 milijona evrov. Domžale so tako kljub sanjskemu prestopu, kakršnih v slovenski ligi nismo vajeni, leto 2019 končale z manj kot petimi tisočaki plusa. Ob tem je treba dodati, da je klub, ki letos prihodkov z naslova igranja v Evropi ne bo zabeležil (lani je zaslužil skoraj 600 tisočakov, leto pred tem pa 950 tisočakov), zadržal visoke stroške obratovanja. Hkrati pa je še rezultatsko neuspešen. 

V oko pa pri vsem skupaj bode predvsem plačevanje provizij. Domžale so v tem pogledu rekorder lige, v letu 2019 so za provizije namenile kar 723.649 evrov
loading...