V Dortmundu še vedno dežuje denar od prestopa Ousmaneja Dembeleja

Nemški Kicker poroča, da je Borussia iz Dortmunda na račun prodaje Francoza Ousmaneja Dembeleja skupaj zaslužila že naravnost neverjetnih 130 milijonov evrov.

Uredništvo
23. november 2020, 11:41

Foto: Getty Images

Borussia iz Dortmunda je bila bržčas največja 'kolateralna' zmagovalka dogodkov iz poletja leta 2017, ko je Barcelona nenadejano ostala brez svojega brazilskega superzvezdnika Neymarja, ki je za rekordnih 222 milijonov evrov prestopil v Paris Saint Germain.

Barcelona je panično iskala njegovo zamenjavo in se odločila za nakup tedanje vzhajajoče zvezde Dortmunda Ousmaneja Dembeleja, nemški velikan pa je situacijo dobro izkoristil sebi v prid in s svojim zavlačevanjem in trmo poskrbel, da je na koncu iztržil zares optimalno odškodnino. Barcelona je za Dembeleja namreč plačala 105 milijonov evrov, posel pa je vseboval še vrsto klavzul, ki skrbijo za to,da se odškodnina zanj viša iz leta v leto.

Kicker poroča, da je Barcelona nedavno Dortmundu na račun Dembelejevega prestopa nakazala še 5 milijonov evrov, saj pogodba veli, da je nemški klub za vsakih 25 Dembelejevih nastopov v majici Barcelone upravičen do omenjenega zneska. Ker je Dembele v majici Barcelone že odigral 25, 50 in 75 tekem, je Dortmund s tega naslova zaslužil že 15 milijonov evrov, skupaj pa naj bi z ostalimi klavzulami na uspešnost prestop Dembeleja dosegel že vrtoglavo vrednost 130 milijonov evrov.

To še ni konec. Kicker poroča, da bi v najboljšem primeru Dortmund z Dembelejem lahko zaslužil celo 148 milijonov evrov, ne poroča pa, katere klavzule so morajo uresničiti, da bi končna odškodnina dosegla takšen znesek.

Transfermarkt trenutno Dembelejevo tržno vrednost ocenjuje na vsega 50 milijonov evrov, Dembele pa je od leta 2017 v majici Barcelone skupaj zbral vsega 83 nastopov.