V Interju se pripravljajo na življenje po Samirju Handanoviću: Njegov naslednik naj bi bil že izbran

Samirju Handanoviću se pogodba z Interjem izteče ob koncu letošnje sezone, obstajajo pa precej velike možnosti za to, da je v njegovem klubu ne bodo podaljšali.

Uredništvo
23. september 2021, 6:13

Bo Andre Onana med vratnicama Interja nasledil Samirja Handanovića? (Foto: Getty Images)

Samir Handanović od leta 2012 neprekinjeno brani vrata milanskega Interja in že vrsto let sodi med najboljše in najbolj spoštovane vratarje v italijanski Serie A. V zadnjih desetih letih se v Interju tako nihče ni kaj dosti ukvarjal s položajem med vratnicama, to pa bi se lahko spremenilo že po koncu letošnje sezone, ko se 37-letnemu Ljubljančanu izteče pogodba.

Inter je zaradi finančnih težav prisiljen racionalizirati svoje poslovanje, zato podaljšanje pogodbe s Handanovićem še zdaleč ni samoumevno. Ravno nasprotno – nekateri italijanski viri trdijo, da so možnosti za takšen scenarij nizke ter da naj bi v Interju že razmišljali o njegovem nasledniku.

Vselej dobro obveščeni italijanski novinar Fabrizio Romano trdi, da so pri Interju bodočo številko ena že izbrali.

"Andre Onana je blizu, zares blizu temu, da nase nadene majico Interja. Prihodnje poletje bi v klub lahko prišel kot prost igralec. Posel še ni sklenjen, vendar pa ne manjka veliko," je zapisal Romano.

Stiki med Onanajem in Interjem naj bi bili vzpostavljeni že to poletje, prav zaradi možnosti prestopa v Inter pa naj bi se Onana odrekel možnosti, da v poletnem prestopnem roku prestopi v francoski Lyon, ki ga trenira njegov nekdanji trener v Ajaxu Peter Bosz.

Kamerunski reprezentant je sicer zaradi dopinga trenutno suspendiran in se bo na nogometna igrišča lahko vrnil 1. novembra.