V Kidričevem znova močno diši po prvoligaškem nogometu, Gorica je v velikih težavah

Aluminij je na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za popolnitev lige zanesljivo premagal Gorico, ki bo za obstanek v prvi ligi morala 'na zobe'.

Uredništvo
25. maj 2023, 10:12

Aluminij (Foto: Uradni facebook profil kluba)

 -  Dodatne kvalifikacije za popolnitev lige, prva tekma:

ALUMINIJ 3:1 GORICA
Brest 7., Marinšek 57. (11m), Skiba 78.; Krajnc 19.
 
ALUMINIJ: Banić, Jovan, Koblar, Schaubach, Črncec, Jagić, Martić, Brest, Marinšek, Šturm, Skiba. Trener: Robert Pevnik
GORICA: Likar, Mlakar, Selimović, Mevlja, Krajnc, Ankrah, Petrović, Juncaj, Velikonja, Karrica, Kolobarić. Trener: Agron Šalja
 
Povratna tekma bo na sporedu 28. maja ob 17.30 na športnem parku v Novi Gorici.
 
Gorica je imela že na zadnji tekmi rednega dela prvenstva proti Sežani precej sreče, prva tekma dodatnih kvalifikacij z drugo uvrščeno ekipo 2. SNL Aluminijem pa je potrdila domneve, da Gorica trenutno preprosto ni ekipa, ki bi si zaslužila mesto v prvi ligi. 
 
Aluminij je povedel že v sedmi minuti, ko je po slabi reakciji goriške obrambe Marko Brest sam stekel pred vratarja Gorice Uroša Likarja in s strelom med njegovima nogama žogo poslal v mrežo. Gorica je izenačila dvanajst minut kasneje, ko je z desne strani z razdalje lepo zadel nekdanji član Aluminija Alen Krajnc, tik pred koncem polčasa pa je imel isti igralec še eno veliko priložnost za zadetek.
 
V tretji minuti nadaljevanja je 'zicer' zapravil tudi Bernard Karrica, v 56. minuti pa se je zgodila najbolj nelogična in nespametna poteza tekme, za katero je poskrbel branilec Gorice Vahid Selimović. Igralec iz Luksemburga je brez pravega razloga odrinil napadalca Aluminija v kazenskem prostoru in zakrivil povsem nepotrebno enajstmetrovko, z bele točke pa je Nik Marinšek sprejel darilo in gostitelje popeljal v vodstvo z 2:1.
 
V 78. minuti je Aluminij zadel še tretjič, ponovno pa je zatajil Selimović, ki je slabo pokril napadalca Aluminija Daniela Skibo, ki je po podaji Marinška postavil končni izid tekme.