V Ljubljani so za to, da bi novo sezono začeli že julija

Bravo je nov klub v 1. SNL, a sodi med bolje organizirane. To dokazuje tudi današnji povratek igralcev na trening in želja po nadaljevanju igranja prvenstva.

Uredništvo
7. maj 2020, 10:04

Foto: Nogomania

Pri novopečenem prvoligašu Bravu, ki igra premierno sezono v 1. SNL, so na nadaljevanje trenažnega procesa pripravljeni. To dokazujejo s tem, da bodo za razliko večine klubov s treningi pričeli že danes in ne šele konec tedna. 


Dejan Močnik, športni direktor kluba, priznava, da je v klubu vsem odleglo. 

"Težko je v tem trenutku govoriti ali smo pripravljeni na treninge ali ne. Dejstvo je, da se moramo prilagoditi novim razmeram in upoštevati vsa dana navodila. Čas bo pokazal, kaj takšni treningi in ukrepi pomenijo v praksi, saj se s tovrstnimi zadevami vsi skupaj srečujemo prvič. Vsekakor pa je zelo pozitivno že to, da se jutri vračamo na zelenice, kar smo nestrpno čakal skoraj 2 meseca."

Kar se nadaljevanja sezone tiče, v Bravu nimajo zadržkov. Želijo si igrati. 

"Glede nadaljevanja treningov nimamo nikakršnega pomisleka. Nestrpno si želimo tudi tekmovati in igrati tekme, vendar pa bo glede na izredne razmere letos težko zagotoviti pogoje za ustrezen zaključek sezone. Verjetno bi se morali vsi skupaj čim prej ozreti v novo sezono, ki bi jo morda lahko začeli že v začetku julija. Preživetje nogometa in nogometnih klubov, v katerih trenira kar okoli 50.000 otrok, je namreč v celoti odvisno od tega pod kakšnimi pogoji se bodo znova začele tekme, kako se bo zaključila letošnja sezona in kdaj oziroma ob upoštevanju kakšnih omejitev bomo lahko začeli novo sezono."
loading...