V Ljudskem vrtu je na polfinalni tekmi Eura U21 sedel tudi eden najbolj odlikovanih nogometašev

Tekme Eura U21 so privabile mnoga znana imena. Na včerajšnji polfinalni v Ljudskem vrtu pa je bil ob Zvonimirju Bobanu tudi Maxwell, ki je v karieri osvojil ogromno lovorik.

Uredništvo
4. junij 2021, 12:09

Maxwell sedi v zgornji vrsti desno ob Zvonimirju Bobanu. (Foto: pigac.si)

Na polfinalni tekmi evropskega prvenstva za nogometaše do 21 let med Španijo in Portugalsko (0:1) smo videli tudi nekatere zanimive obraze. Na VIP tribuni je sedel predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović, obdan z mariborskim županom Sašo Arsenovićem na eni in vplivnim funkcionarjem Evropske nogometne zveze (UEFA) Zvonimirjem Bobanom na drugi. 

Tekmo si je ogledal tudi prvi človek vplivne sodniške organizacije David McDowell, pa predsednik največjega rokometnega kluba pri nas (RK Celje) in direktor podjetja VIDAA (Hisense) Jernej Smisl, znani mariborski podjetnik Mišo Hölbl (Radio City) in celo eden od vodij navijanja Viol Nik Heler

Morda na pogled manj vpadljiv in znan pa je bil nedvomno brazilski as Maxwell, ki je pred štirimi leti končal svojo bogato igralsko kariero, v kateri je osvojil izjemno veliko lovorik. Devetintridesetletnik je danes funkcionar na UEFA, kjer je vodja razvoja.

Maxwell je eden najbolj odlikovanih nogometašev vseh časov. Lovorike je osvajal s Cruzeirom, Ajaxom, Interjem, Barcelono in PSG. Bil je prvak Nizozemske, Italije, Španije in Francije. Večkrat. Bil je prvak lige prvakov, osvajal je pokale na domači in mednarodni sceni.