V MLS je padel super gol tudi po evorpskih standardih, dosegel ga je Rubio Rubin

V ligi MLS se vse bolj splača pogledovati. Vse boljše igralci igrajo tam, tekme so vse boljše, padajo pa tudi atraktivni zadetki. Enega takšnih v slogu Karima Benzemaja je dosegel Rubio Rubin.

Uredništvo
8. maj 2021, 8:33

(Foto: Getty Images)

V severnoameriški ligi MLS igrajo vse boljši igralci in posledično je tudi igra vse boljša. Padajo tudi zadetki, kakršnih se ne bi sramovali v evropskem nogometu. Enega takšnih, ki bi v Evropi zagotovo doživel veliko pohval, je na sinočnji tekmi med Real Salt Lakom in San Jose Earthquakesom dosegel ameriški napadalec Rubio Rubin

Nogometaš Reala je v 43. minuti v slogu Karima Benzemaja in podobnih asov udaril žogo mojstrsko in povedel svojo ekipo v vodstvo. Zanj je bil to tretji gol na tretji tekmi to sezono. Žal pa ni zadostoval za zmago, saj je San Jose (vodi ga Matias Almeyda) z goloma Chrisa Wondolowskega vknjižil nove tri točke. 


Rubio Rubin je sicer prehodil zanimivo nogometno pot, čeprav šteje komaj 25 let. Nogomet je začel trenirati v ZDA, nato pa se je podal v nizozemski Utrecht in zanj igral do leta 2017. Potem je odšel v danski Silkeborg in nato še v norveški Stabaek. Dve leti je preživel v mehiški Tijuani, nato pa igral še v ameriški ligi USL, in sicer za San Diego Loyal. Gre za klub, ki ga ima v lasti nekdanji ameriški reprezentant Landon Donovan. 
 
adplus-dvertising