V Madrid se vrača težko rešljiv problem imenovan Luka Jović

Eintracht iz Frankfurta se ne bo niti trudil odkupiti srbskega napadalca Luko Jovića, kar pomeni, da bo njegova plača znova padla na ramena Reala iz Madrida, s katerim ima veljavno pogodbo do leta 2025.

Uredništvo
10. april 2021, 10:17

Foto: /

Real iz Madrida je v letošnji sezoni začasno rešil problem s srbskim napadalcem Luko Jovićem, vendar pa dolgoročnejše rešitve zagate še ni na spregled. Jović je na posoji v Eintrachtu nastopil na 12 tekmah, na katerih je dosegel tri zadetke, kar je premalo, da bi nemški klub resneje razmišljal o tem, da ga dokončno odkupi od Reala. Bolj kot odškodnina težavo predstavlja njegova astronomska plača, saj Jović v Madridu letno zasluži kar 5 milijonov evrov, njegova pogodba pa je veljavna vse do leta 2025.

Kako torej naprej? Kot kaže bodo v Madridu morali iskati nove kratkoročne rešitve, saj je Jović že napovedal, da se bo po izteku sezone vrnil v Španijo.

"Sem nogometaš Reala iz Madrida in po koncu sezone se bom vrnil tja,"
je bil kratek in jedrnat mladi Srb, ki v Madridu nikoli ni uspel upravičiti pričakovanj.

Real je za Jovića Eintrachtu plačal kar 60 milijonov evrov odškodnine, po dveh letih, v katerih je bolj ali manj grel klop za rezervne igralce, pa je po nekaterih ocenah njegova trenutna tržna vrednost kar trikrat manjša.
 
adplus-dvertising