V Manchester Cityju ni krize: Za igralca, ki je izpadel, na mizi 44 milijonov evrov

Britanski mediji poročajo, da je Manchester City na pragu sklenitve prvega velikega nakupa po koncu domače sezone. V ekipo Pepa Guardiola za velik denar prihaja igralec, ki je v letošnji sezoni izpadel v drugo ligo.

Uredništvo
30. julij 2020

Nathan Ake je na poti v Manchester City. (Foto: Getty Images)

Manchester City v času globalne krize ne bo zategoval pasu. Angleški mediji napovedujejo ravno obratno; po veliki zmagi proti UEFA, ki je morala ovreči Cityjev dveletni suspenz v evropskih pokalih, bo City močno okrepil svoje vrste, kot vse kaže pa je prvi odmeven nakup že pod streho. BBC poroča, da je Bournemouth sprejel ponudbo za levega bočnega branilca Nathana Akeja, ki naj bi se v City preselil za kar 44 milijonov evrov. V aktualnih razmerah in za igralca, ki je s svojo ekipo v letošnji sezoni izpadel v drugo ligo, vse prej kot skromen znesek.

Petindvajsetletni Nizozemec je prvič opozoril nase na evropskem prvenstvu do 17 let v Sloveniji, kmalu zatem pa se je preselil v Anglijo, kjer pa pri Chelseaju nikoli ni dočakal prave priložnosti. Leta 2017 se je za več kot 20 milijonov evrov preselil v Bournemouth, za katerega je skupaj zbral kar 121 nastopov.

Z domnevnim prihodom Akeja lahko Manchester City bržčas izločimo iz bitke za odličnega Avstrijca Davida Alabo, čigar ime je dalj časa krožilo v  otoških medijev v povezavah z domnevnim zanimanjem Manchester Cityja.

City je istočasno na pragu sklenitve še enega odmevnega prestopa, in sicer naj bi bil načelno že dogovorjen za prihod krilnega igralca Valencie Ferrana Torresa, za katerega naj bi plačal med 25 in 30 milijoni evrov odškodnine.