V Mariboru ob porazu prepričani, da so igrali dobro

Najuspešnejša slovenska nogometna ekipa je znova na kolenih, ob koncu prve četrtine prvenstva jo je ugnal prekmurski predstavnik. Na Štajerskem so prepričani, da igrajo dobro, a rezultati tega ne potrjujejo.

Uredništvo
30. oktober 2020, 9:34

Foto: pigac.si

Slovenski prvoligaši so odigrali zadnje tekme prve četrtine sezone. Na Fazaneriji je Mura z 2:0 ugnala Maribor in se tako znova zavihtela na vrh lestvice. Maribor je pod trenerjem Maurom Camoranesijem doživel drugi poraz in nadaljuje z nestanovitnimi igrami in rezultati.

"Žal mi je za rezultat, toda ekipa je igrala dobro in s tem sem zadovoljen. Mislim, da smo nadzorovali tekmo, žal smo prejeli prvi zadetek. To je malce spremenilo kontekst igre. V nogometu je tako, da včasih igraš dobro, a izgubiš, včasih pa igraš slabo in zmagaš,"
 je za TV Slovenija po srečanju dejal argentinski Italijan.

Pri črno-belih so bili lahko veliko bolj zadovoljni. Nova zmaga pomeni vrh razpredelnice, a v taboru Mure se zavedajo, da to v tej fazi še ne pomeni veliko.

"Fantje so s pristopom, garanjem in taktično kulturo osvojili vse tri točke. Prvo mesto je nepomembno, ker je za nami šele prva četrtina prvenstva, zelo pomembno pa je to, da smo znova našli osnove, ki so nas krasile: pristop, borbenost, delavnost in požrtvovalnost. Samo na takšen način bomo prišli tudi do želene forme, ki jo v tem trenutku malo pogrešamo," je dejal trener Mure Ante Šimundža.

Proti Mariboru se je na 11. medsebojni tekmi (deveti v prvenstvu) Šimundža veselil šele druge zmage, odkar se je Mura vrnila med slovensko elito.