V Mariboru so enotni: Nismo znali prevzeti odgovornosti!

Slovenski državni prvak je zaključil evropsko popotovanje. Maribor je v Romuniji izgubil z 0:1, s čimer ga je Cluj odrezal od evropske jeseni.

Uredništvo
26. avgust 2022, 6:30

Rok Kronaveter je bil razočaran po izpadu Maribora iz Evrope. (Foto: pigac.si)

Na prvi tekmi play offa za preboj v Konferenčno ligo sta se Maribor in Cluj razšla brez zadetkov, sila podoben scenarij pa se je pisal tudi na povratni tekmi v Transilvaniji. A le do 90. minute, ko je Lovro Cvek zadel za domačo zmago.

"Igrali smo s premalo tveganja, igrali smo s premalo poguma. To nam je zmanjkalo. Bali smo se prevzeti odgovornost," je po srečanju za RTV Slovenija dejal trener Damir Krznar.

"Mislim, da že od začetka nismo šli v igro tako, kot bi bilo treba za ta klub in za uspeh. Od začetka bi morali prevzeti pobudo, a je nismo," se je s trenerjem strinjal branilec Sven Šoštarič Karič.

"Očitno kot ekipa še nismo dovolj zreli za takšen podvig. Imeli smo lepo priložnost zaigrati v skupinskem delu Evrope, ki smo jo dolgo čakali," je dodal še izkušeni Rok Kronaveter.

Maribor v aktualni sezoni na sedmih evropskih tekmah od osmih ni dosegel zadetka, kar je glavni razlog, da to jesen v Ljudskem vrtu ne bomo gledali evropskega nogometa.

Po evropskem neuspehu se bodo Vijoličasti zdaj posvetili domačima tekmovanjema, v sklopu Prve lige Telemach jih v nedeljo čaka gostovanje pri Muri.