V Napoliju so besni: Orsato, hvala za priznanje, vendar pa smo zaradi napake izgubili naslov

Italijanski sodnik Daniele Orsato je javno komentiral nekatere svoje sodniške odločitve iz preteklosti in takoj zanetil vihar.

Uredništvo
2. marec 2021, 12:42

Daniele Orsato s priznanjem svoje napake ni pomiril strasti. (Foto: Getty Images)

Znani italijanski sodnik Daniele Orsato je pred dnevi v televizijski oddaji kot prvi sodnik v Italiji doslej komentiral svoje lastne sodniške odločitve in s tem prelomil tabu temo, saj je bilo sodnikom doslej tovrstno početje prepovedano oziroma v najboljšem primeru odsvetovano.

Orsato se je dotaknil večkrat obravnavanega obračuna med Juventusom in Interjem leta 2018, na katerem je priznal svojo napako, ker tedanjemu vezistu Juventusa Miralemu Pjaniću ni pokazal drugega rumenega kartona. Juventus je kasneje tekmo dobil s 3:2 in dobil odločilno prednost v boju za naslov prvaka z Napolijem.

"Nima pretiranega smisla pregledovati posnetke po treh letih, definitivno pa je bila to napaka. Intenzivnost kontakta zame na igrišču ni bila takšna, kot se je izkazalo po ogledu televizijskega posnetka. VAR tedaj še ni bilo,"
je povedal Orsato.

Iz Napolija je hitro prišel odziv, ki pa najbrž ni bil takšen, kot bi ga Orsato pričakoval.

"Ta napaka Orsata nas je stala naslova. Ni izključil Pjanića in Juventus je kasneje preobrnil potek tekme. Neverjetno je, da je sodnik takšnega kova storil takšno napako," so sporočili iz Napolija.