V Niceju zgroženi ugotovili, kdo je Dolbergu ukradel uro vredno 70 tisočakov

V Franciji je pred tedni izbruhnila zgodba o tem, kako so novemu član Niceja Kasperju Dolbergu ukradli zapestno uro vredno 70.000 evrov, še bolj pa je šokiralo odkritje, kdo je ukradel dragoceno uro.

Uredništvo
28. september 2019, 8:11

Kasperju Dolbergu je dragoceno zapestno uro ukradel kar soigralec v klubu. (Foto: /)

Francoski mediji so pred tedni poročali, da je novi napadalec Niceja Kasper Dolberg le nekaj dni po prihodu v francoski klub ugotovil, da mu je neznani storilec v času treninga v slačilnici ukradel zapestno uro, ki je bila vredna astronomskih 70 tisoč evrov. Dolberg je tatvino prijavil na policijo, več francoskih medijev pa poroča, da je storilec zdaj prišel na plan kar sam – to naj bi bil kar Dolbergov klubski soigralec Lamine Diaby-Fadiga, sicer komaj 18-letni najstnik, ki pa naj bi veljal za enega največjih upov Niceja za prihodnost.

Diaby-Fadiga naj bi tatvino sam priznal vodstvu kluba, se opravičil Dolbergu in trenerju Patricku Vieiraju ter se zavezal, da bo Dolbergu poplačal celotno vrednost ure, ki jo je kot kaže vmes že preprodal naprej.

V Niceju še preiskujejo okoliščine nepojmljivega ravnanja najstnika, ki je sicer član kluba od 13. leta starosti. Francoski mediji poročajo, da Diabyju-Fadigaju grozita tako obtožnica za kaznivo dejanje tatvine kakor tudi predčasna prekinitev pogodbe za grobo kršenje internega pravilnika.