V Olimpiji so zdaj v modi igralci iz Portugalske: Podpisal napadalec, ki je bil nekoč up Porta

Olimpija je dan po odhodu Ivana Prtajina predstavila novo okrepitev v konici napada. Naglo rastočemu portugalskemu kontingentu v klubu se je pridružil še napadalec Rui Pedro.

Uredništvo
13. avgust 2022, 12:04

Rui Pedro (Foto: nkolimpija.si)

V Olimpiji se število portugalskih nogometašev hitro približuje številu hrvaškem, saj so Aldair, Samuel Pedro in David Sualehe danes dobili še enega novega člana svojega rastočega kroga.

Novi član Olimpije je postal 24-letni napadalec Rui Pedro, ki je zakrpal vrzel, ki je nastala z odhodom Ivana Prtajina v Nemčijo. Podrobnosti posla niso znane, gre pa za napadalca, ki je nazadnje igral v drugi portugalski ligi za Penafiel, izhaja pa iz nogometne akademije slovitega Porta, pri katerem se je prebil celo do prve ekipe in v njej skupno zbral 13 nastopov.

Že iz tega lahko sklepamo, da je Rui Pedro na Portugalskem veljal za nadarjenega nogometaša, v zadnjih letih pa je njegov razvoj obtičal, saj je Penafiel zapustil s 46 nastopi vsega štirimi zadetki.

"Vesel sem, da sem podpisal pogodbo z Olimpijo in upam, da bom pripomogel k uspehom kluba. Navijačem Olimpije lahko obljubim, da bom dal prav vse od sebe na igrišču, da klub doseže zastavljene cilje," je povedal Rui Pedro.

Portugalski napadalec v ponedeljek proti Gorici še ne bo imel pravice nastopa,  na igrišču v zeleno-belem dresu ga bomo prvič videli čez teden dni v Kopru.