V Panathinaikosu se lomi sezona: Slovenski trio v naslednjem tednu čakata dve tekmi za biti ali ne biti

Panathinaikos je včeraj odigral večni derbi proti Olympiacosu, ki je bil uvertura v nor teden, po katerem se bodo na novo formirali favoriti za največje lovorike.

Uredništvo
11. januar 2024

Andraž Šporar (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

V Grčiji so bile včeraj na sporedu tekme šestnajstine finala pokalnega tekmovanja, vse oči pa so bile uprte na stadion Leoforos, kjer je domači Panathinaikos gostil svojega največjega rivala Olympiacosa. Tekma se je končala z izidom 1:1, oba zadetka pa sta padla iz kota – najprej je goste tik pred koncem polčasa v vodstvo popeljal Sotiris Alexandropoulos, sredi drugega polčasa pa je na podoben način za PAO zadel prvi strelec moštva Fotis Ioannidis.

Adam Gnezda Čerin je srečanje začel od prve minute, novi trener Fatih Terim pa je druga dva Slovenca, Andraža Šporarja in Benjamina Verbiča, v ogenj poslal po koncu prvega polčasa, ko je PAO zaostajal z 0:1. Šporar je tako veliki derbi začel na rezervni klopi, čeprav je na zadnji prvenstveni tekmi proti Panetolikosu dosegel dva zadetka in svoji ekipi priigral tri točke.

V Grčiji zdaj vse misli že uhajajo k naslednjem tednu, ki bo predvsem za Panathinaikos izrednega pomena. V ponedeljek ga čaka veliki prvenstveni derbi z AEK, ki ga v Grčiji že napovedujejo kot eno ključnih bitk za naslov prvaka, le dva dni kasneje pa sledi še povratni pokalni obračun v gosteh proti Olympiacosu.

V kolikor bo Panathinaikos uspešno prebrodil naslednja dva obračuna, bo na zelo dobri k temu, da sezono sklene vsaj z eno, če ne kar dvema najpomembnejšima domačima lovorikama.