V Serie A je bilo v nedeljo vroče, izključeni so bili kar štirje trenerji!

V Italiji smo sinoči spremljali prave derbije. Na delu je bila večina klubskih velikanov Serie A, vrelo pa je tudi med trenerji - izključeni so bili kar štirje.

Uredništvo
25. oktober 2021, 8:23

Ta vikend so si zmag v Serie A očitno najbolj goreče želeli trenerji. (Foto: Getty Images)

Kaj imajo po 9. krogu v Serie A skupnega trenerji nekaterih največjih italijanskih prvoligašev? Luciano Spalletti, Jose Mourinho, Simone Inzaghi in Gian Piero Gasperini so bili zaradi takšnih in drugačnih incidentov ob igrišču vsi po vrsti izključeni!

Vročo nedeljo je odprl Gian Piero Gasperini, ki je v 91. minuti srečanja med Atalanto in Udinesejem prejel še drugi rumeni karton na tekmi. Gasperini je drugi karton dobil zato, ker je zapustil označeni prostor za trenerje. “Nič nisem rekel sodniku, da bi si prislužil izključitev,” se je po tekmi branil Gasperini.

Vzoru sta sledila Jose Mourinho in Luciano Spalletti, ki sta bila izključena na derbiju med Romo in Napolijem. Mourinho je preveč protestiral, trener Napolija pa je sarkastično ploskal proti glavnemu sodniku srečanja, zato mu je ta pokazal rdeči karton. Spaletti seveda trdi, da je bil izključen po krivici. "Samo pozdraviti sem želel sodnika," je rekel Spaletti.

Trenerski šov v 9. krogu Serie A je zaključil trener Simone Inzaghi, ki je na tekmi med Interjem in Juventusom besnel ob dosojeni enajstmetrovki za nasprotno ekipo. Ob vsem tem naj dodamo, da so se prav vsa omenjena srečanja končala z remiji. Lahko bi dejali, da ni zmagal nihče - izgubili pa so vsi.