V Udineseju so našli naslednika Samirja Handanovića

Udinese je sezono v Serie A sklenil šele na 13. mestu, zato je še toliko bolj impresiven podatek, da je vratar tega moštva med vsemi vratarji italijanskega prvenstva svojo mrežo največkrat ohranil nedotaknjeno.

Uredništvo
3. avgust 2020, 1:40

Foto: Getty Images

V Udineseju so imeli po odhodu Samirja Handanovića nekaj zanimivih vratarjev, med katerimi je največji pečat pustil današnji vratar Napolija Alex Meret, pravi naslednik dolgoletnega slovenskega reprezentanta Samirja Handanovića pa je bržčas postal Argentinec Juan Musso, ki si z velikimi koraki utira pot med najboljše vratarje v italijanskem nogometu.

Udinese je v letošnji sezoni v italijanskem prvenstvu zasedel šele trinajsto mesto, kljub temu pa se lahko pohvali s tem, da ima v svojih vrstah vratarja, ki je največkrat med vsemi vratarji Serie A svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Šestindvajsetletnemu Mussu, sicer otroku Racinga, je to v pravkar končani sezoni uspelo kar 14-krat, s čimer je v tej kategoriji za seboj pustil vratarja Milana Gigija Donnarummo in svojega slavnega predhodnika med vratnicama Udineseja Samirja Handanovića.

Musso je morebiti tudi vitez na belem konju, na katerega že dolga leta čakajo v argentinski reprezentanci, v kateri že zelo dolgo niso imeli vratarja najvišjega svetovnega kova. Musso je pred izbruhom pandemije debitiral v majici članske reprezentance, po odlični klubski sezoni pa se zdi, da je pred njim tudi perspektivna reprezentančna kariera, saj Argentina trenutno zares kakovostnih vratarjev nima ravno v izobilju.

Agustin Marchesin iz Porta in Franco Armani iz Riverja sta že v precej poznih nogometnih letih, Emiliano Martinez, ki je v zadnjem času med vratnicama Arsenala zelo dobro nadomeščal poškodovanega Nemca Bernda Lena, pa ima to smolo, da v svojem klubu ne igra vloge prvega vratarja.