V Zagrebu besni, Španec naj bi jih oškodoval za najstrožjo kazen

Hrvaški državni prvak je pot proti elitnemu evropskemu tekmovanju v sredinem večeru tlakoval z domačo tekmo proti Poljakom. Hrvatom ni šlo po načrtu, po tekmi pa so imeli marsikaj povedati čez glavnega sodnika.

Uredništvo
5. avgust 2021, 9:00

Bruno Petković je prepričan, da bi Dinamo moral imeti strel z bele pike. (Foto: /)

Prvo tekmo tretjega predkola Lige prvakov je zagrebški Dinamo proti poljski Legiji igral na domačem travniku stadiona Maksimir. Srečanje se je zaključilo z remijem 1:1, a predsvsem domači nogometaši so imeli občutek, da bi morali iztržiti veliko več.

Modri so povedli s krasnim zadetkom reprezentanta Hrvaške Bruna Petkovića, da bi kasneje Poljaki izenačili po golu Ernesta Mucija.

Tik pred koncem tekme je prav Petković padel v kazenskem prostoru Legije in zdelo se je, da bi Modri morali prejeti strel z bele pike. Španski sodnik Mateu Lahoz se za sankcijo ni odločil, pa tudi VAR ni prisoten do play-offa za preboj v Ligo prvakov.

"Ne moremo spremeniti preteklosti. Sam sem prepričan, da je bil strojen prekršek za najstrožjo kazen. Ne razumem, da do play-offa ni pomoči VAR. No, nima smisla vračati se na pretekle dogodke," je po srečanju medijem dejal Petković.