V bitko za Koulibalyja se podaja nov klub evropske finančne elite

Branilec Napolija Kalidou Koulibaly je že dalj časa želja številnih evropskih velikanov, zanj pa se je zdaj ogrel še klub, ki želi po bližnjici priti do statusa dosedanjih Koulibalyjevih snubcev.

Uredništvo
27. april 2020, 2:19

Foto: uradna spletna stran kluba

Čeprav prevzem Newcastle Uniteda s strani državnega premoženjskega sklada Savdske Arabije še ni formalno potrjen, otoški mediji že več dni poročajo, da je posel tik pred vrati in da bodo srake že v kratkem dobili lastnike z malodane neomejeno finančno močjo.  Newcastle United naj bi posledično močno dvignil svoje apetite na nogometni tržnici, saj ga otoški mediji že povezujejo z zvezdniškimi imeni kot sta Gareth Bale ali Antoine Griezmann, eden od obrazov novega, visokoletečega Newcastla pa bi po poročanju Le10Sporta lahko postal tudi odlični branilec Napoliaj Kalidou Koulibaly.

Napoli za Senegalca zahteva kar 100 milijonov evrov odškodnine, Newcastle pa naj bi mu bil pripravljen ponuditi petletno pogodbo, ki bi bila na letni ravni težka kar 12 milijonov evrov.

Koulibaly sicer sodi med najbolj zaželene centralne branilce v evropskem nogometu, saj naj bi se nad njim navduševali tudi pri obeh manchestrskih velikanih in francoskem Paris Saint Germainu.
loading...