V družini Haaland je bil Real tretja izbira, Barcelona sedma, denar pa zelo pomemben

Luč sveta je ugledal dokumentarni film z naslovom Haaland: Pomembna odločitev. Govori o času pred selitvijo Erlinga Haalanda iz Borussie Dortmund v Manchester City.

Uredništvo
30. september 2022, 9:26

Erling Haaland je junak dokumentarnega filma ob selitvi iz Borussie v Manchester City. (Foto: Getty Images)

V poletnem prestopnem roku je Erling Haaland po dveh letih in pol v dresu dortmundske Borussie prestopil v Manchester City. Okoli selitve se je dolgo dvigovalo ogromno prahu, na koncu pa so meščani Norvežana odkupili za 60 milijonov evrov.

"Imamo spisek favoritov za podpis pogodbe z Erlingom. Na prvem mestu je Manchester City, ki je najboljši klub za Erlinga. Na drugem je Bayern, številka tri je Real. Četrto pripada PSG, sledita Liverpool in Chelsea, na koncu pa je Barcelona," je v filmu, ki je ovekovečil mesece pred končno odločitvijo, dejal Alf Inge Haaland, Erlingov oče in nekdanji nogometaš.

22-letni napadalec je za Borussio prispeval 86 zadetkov in 23 podaj na 89 tekmah, v dresu Cityja pa je nadaljeval izjemno formo. V prvih 10 tekmah je dosegel 14 zadetkov ter tako postavil serijo klubskih rekordov.

Vseskozi se je ugibalo, če ni nemara količina denarja in teža pogodbe tisto, kar bo odločilo o naslednji destinaciji za reprezentanta Norveške. V družini Haaland poudarjajo, da je finančni vidik pomemben, ni pa ključen.

"Denar nam je pomemben, še vsakemu je. Nikoli pa ne sme biti glavna motivacija. No, jasno je, če ti nekdo za enako opravljeno delo ponudi dvakrat višje plačilo, da se boš odločil zanj. Sicer pa mislim, da želi erling v karieri zaigrati v vseh petih najmočnejših ligah na svetu," je še dodal oče Haaland.