V lov na preobrat brez najboljšega: Robert Lewandowski se je izključil iz povratne tekme v Parizu

Usoda se je kruto poigrala s sijajnim Poljakom Robertom Lewandowskim, ki je celotno sezono tresel mreže kot za stavo, poškodoval pa se je v trenutku, ko bi ga njegov klub neskončno potreboval.

Uredništvo
8. april 2021, 10:25

Foto: /

Kolikokrat so včeraj navijači Bayerna pomislili na to, kako zelo bi lahko bila včerajšnja tekma drugačna, če bi v konici Bayernovega napada začel Robert Lewandowski .. Njegov začasni namestnik Eric-Maxim Choupo Moting je delo sicer opravil dobro in tudi dosegel lep zadetek z glavo, vendarle pa se je težko otresti občutka, da bi se ob tolikšnem številu strelov in potencialno nevarnih situacij v kazenskem prostoru PSG tekma odvila drugače, če bi Bayern lahko računal na ta hip najboljšega strelca v evropskem nogometu.

Na Bayernovo žalost bodo nemški prvaki zmago z dvema goloma razlike v Parizu lovili brez aktualnega nosilca zlate žoge, saj je Lewandowski v pogovoru za nemški Sky potrdil, da za njegov nastop naslednji teden – tekma bo na sporedu že 13. aprila – ni nobenih možnosti.

"Žal je še prekmalu. Dajem vse od sebe, da bi se čim prej vrnil na igrišča. Ni lepo v takšnem delu sezone ždeti doma," je povedal Lewandowski, ki je v letošnji sezoni samo v nemškem prvenstvu zabil že neverjetnih 35 zadetkov.