V nogometu se stvari hitro spreminjajo: Neuer, Kane in Muller so dali svojega favorita za mesto trenerja Bayerna

Tik pred koncem klubske sezone smo, a vodilni možje Bayerna še niso našli naslednika Thomasa Tuchla na trenerskem mestu. Številni so ta položaj zavrnili, siva eminenca v slačilnici pa ima svojega favorita.

Uredništvo
15. maj 2024

Thomas Tuchel ima podporo izkušenih nogometašev Bayerna. (Foto: Getty Images)

Pred dvema mesecema so iz vrst munchenskega Bayerna sporočili, da Thomas Tuchel v prihodnje ne bo več trener članskega moštva. Izgubljen naslov v Bundesligi, neprepričljive predstave, za tem še izpad iz polfinala lige prvakov … Vse to so razlogi, da so vodilni možje prinesli odločitev, da bodo poskusili z menjavo na trenerskem mestu.

Ko so sprejeli to odločitev, si zagotovo niso mislili, da jih čaka tako zahtevno delo. Prvi izbor je bil Xabi Alonso, ki je z Bayerjem iz Leverkusna postal kralj nemškega klubskega nogometa, a je Španec to možnost zavrnil.

Za tem je ponudbo zavrnil tudi Julian Nagelsmann, sicer nekdanji strateg bavarskega velikana, ki se je odločil podpisati podaljšanje sodelovanja z nemško nogometno zvezo kot selektor članske izbrane vrste Nemčije. Zavrnitev so doživeli tudi v primeru Ralfa Ragnicka, ki ostaja na klopi izbrane vrste Avstrije. Takisto ni prišlo niti do dogovora s Hansijem Flickom.

Zdaj nemški mediji stavijo, da bo Thomas Tuchel naslednik Thomasa Tuchla. Klub naj bi si namreč premislil in želel, da aktualni trener nadaljuje svoje delo na klopi Bayerna.

Manuel Neuer, Thomas Muller, Jamal Musiala in nekateri ostali nogometaši kluba so strategu dali podporo, poroča nemški Bild, vodstvo pa za sprejetje odločitve nima več veliko časa.

 

Standings provided by Sofascore