V teh časih je pomembno čuvati dragulje: Dortmund je podaljšal z velikim talentom

Borussia Dortmund razpolaga z vznemirljivim, potentnim igralskim kadrom, ki ga mora v teh časih še posebej negovati. Danes je klub podaljšal pogodbo z Giom Reyno.

Uredništvo
20. november 2020, 1:01

Foto: uradna spletna stran kluba

Giovanni Reyna, po novem tudi ameriški reprezentant in tudi že strelec prvega gola za izbrano vrsto ZDA, ima danes velik razlog za veselje in zadovoljstvo. Osemnajstletni nogometaš, ki je v Nemčijo prišel lansko leto, je podpisal novo pogodbo z Borussio iz Dortmunda.

Nemški prvak si je usluge tega velikega talenta zagotovil do leta 2025! Reyna bo zaslužil precej več kot njegovi vrstniki, po novem bo igral za 2,5 milijona evrov letno. 

Reyna je od januarja letos član prve ekipe Dortmunda. Odigral je 22 tekem v Bundesligi, dosegel je dva zadetka in prispeval pet podaj. Odigral je tudi pet tekem v ligi prvakov in dve v pokalnem tekmovanju. 

"Borussia Dortmund je velik klub, ki se bori za naslov in nastopa v vseh pomembnih tekmovanjih. V tem klubu mladi igralci dobivamo priložnost za razvoj. V Dortmundu sem se že veliko naučil in se želim učiti tudi v prihodnosti. Vesel sem, da ostajam dolgoročno," je ob podpisu pogodbe dejal Reyna. 

Borussia Dortmund, ki se že pripravlja na debi mega talenta Youssoufe Moukoka, je tako uspela "zapreti" pomembno kadrovsko vprašanje. Pomembno še posebej v smislu prihodnosti rumeno-črnega kluba.