V zaporu je umrl Barry Bennell, nogometni trener, čigar pedofilski zločini so pretresli Veliko Britanijo

Med prestajanjem 34-letne zaporne kazni je umrl nekdanji trener Creweja in nekdanji skavt Manchester Cityja Barry Benell.

Uredništvo
19. september 2023

Barry Bennell (Foto: /)

Angleški mediji poročajo, da je med prestajanjem zaporne kazni zaradi posledic hude bolezni umrl nekdanji nogometni trener Barry Bennell, ki je s svojimi spolno motiviranimi zločini pretresel celo Veliko Britanijo.

Sodišče je Bennella leta 2018 spoznalo za krivega kar 50 spolnih prestopkov nad mlajšimi dečki, ki so se zgodili med letoma 1979 in 1981. Bennell je kot trener posiljeval otroke skozi  kar tri desetletja, pri tem pa je izkoriščal svoj vpliv in dečke prepričeval v to, da jim bo v zameno za spolne usluge pomagal napredovati v nogometu.

"Zalezovali in zavajali ste dečke, nato pa jih v nekaterih primerih zlorabili na najbolj ostuden in ponižujoč način, kar ni nič drugega kot dejanje čiste zlobe. Za te otroke ste bili reinkarnacija hudiča. Ukradli ste njihova otroštva ter njihovo nedolžnost, da bi zadovoljili svojo perverznost," je ob izreku sodbe Bennellu povedal sodnik v procesu Clement Goldstone.

Angleški mediji so poročali, da Bennell, ki je bil obsojen na 34-letno zaporno kazen, ob izreku sodbe ni izkazal nikakršnega obžalovanja. Njegove žrtve so bili večinoma stare med 11 in 14 let..

Benell je bil nekdanji trener Creweja iz Alexandre, bil pa je zaposlen tudi kot oglednik Manchester Cityja.