VIDEO: Divjaštvo brez primere, v Argentini je pobesneli igralec s pestjo udaril sodnico

Iz Argentine prihajajo šokantni posnetki z ene izmed nižjeligaških tekem, na kateri je ponoreli nogometaš po izključitvi s pestjo udaril sodnico in jo podrl na tla.

Uredništvo
1. avgust 2022, 2:02

(Foto: /)

Nižjeligaška tekmovanja v Južni Ameriki so dostikrat nogomet v svoji najbolj brutalni obliki, posnetki iz Argentine pa kažejo, da se v tovrstnih tekmovanjih potikajo tudi posamezniki brez najbolj osnovnih etičnih in moralnih vrednot.

Na tekmi med Garmensejem in Deportivo Independencio je za šokantne prizore poskrbel 30-letni Cristian Tirone, ki je pobesnel, ko je sodnica tekme Dalma Magali Cortadi njegovemu soigralcu pokazala dva rumena kartona. Nastala je napeta situacija, v kateri je Tirone izza hrbta napadel sodnico, jo s pestjo podrl na tla in želel še naprej fizično obračunavati z njo.

Tironeja so nato umirili varnostniki in ga izročili policiji, najbrž pa ni potrebno posebej poudarjati, da bo obsojen za fizični napad ter da je njegove nogometne kariere konec.

Sodnica je noč preživela na opazovanju v bolnišnici, od koder je tudi poslala sledeče sporočilo."Zaradi udarca v glavo in brazgotin sem končala na opazovanju. Opravljen je bil tudi CT, da bi ugotovili, ali imam še kakšne druge poškodbe. Celotna situacija mi je povzročila veliko težav, saj mi onemogoča normalno delo. Zdaj moram biti močna. Sama tekma je bila do tega trenutka mirna. Za to potezo ni opravičila," je povedala Cortadijeva.

"Zdaj bomo videli, kako naprej in kakšne pravne korake bomo naredili. Pravici mora biti zadoščeno. Tukaj spol sploh ni pomemben. Želimo pravico in ta človek mora biti kaznovan za to, kar je storil,"
je še dodala nesrečna sodnica.