VIDEO: Evrogol Rafaela Leaa, ki ni bil mišljen kot strel, ampak kot predložek

Milan se je s pomočjo brazilskega zvezdnika Rafaela Leaa uvrstil v naslednjo fazo pokala Italije, a atraktiven zadetek ni bil plod domišljije, temveč sreče.

Uredništvo
14. januar 2022, 6:54

Rafael Leao je dosegel atraktiven zadetek za zmago Milana nad Genoo. (Foto: Getty Images)

Milan je v pokalu Italije po podaljških s 3:1 ugnal Genoo. Zanimiv in izenačen dvoboj v Milanu je postregel z izenačenjem ob koncu rednega dela, ključno vlogo v podaljšku pa je prevzel Rafael Leao.

Mladi Brazilec je z izjemno atraktivnim zadetkom za 2:1 Rossonere postavil v vodstvo, da bi kasneje Alexis Saelemakers postavil končnih 3:1 za domače moštvo. A zadetek Leaa je bil najbolj zanimiv od vseh.

"Nameraval sem poslati predložek. Imamo Olivierja Girouda, ki je odličen v igri z glavo, in ko nimam dovolj prostora za strel, se odločim za predložek. To je bil moj namen, a žoga je na srečo končala v mreži in še zmagali smo," je po tekmi za Mediaset priznal Leao.

Brazilec postaja vse bolj pomemben člen v ekipi trenerja Stefana Piolija, zato ne čudi, da se vse glasneje govori o podaljšanju pogodbe z Milanom. Govorice je potrdil tudi direktor kluba Paolo Maldini.

"Pri Milanu sem zelo srečen. Gre za velik klub in obožujem mesto Milano. Še vedno smo v zgodnji fazi pogovorov in bomo videli kako se bodo razpletli," je še dodal Rafael Leao.