VIDEO: Iago Aspas se je znašel na tapeti, ker je ob poškodbi prejel zelo sumljiv rumeni karton

Španski napadalec je med porazom proti Valencii staknil poškodbo ob tem, ko je dosegel zadetek. Je dres slekel zato, da bi namerno porumenel in med sanacijo poškodbe odslužil še kazen zaradi kartonov?

Uredništvo
7. december 2021, 10:51

Španski napadalec je porumenel na nekoliko nenavaden način. Je bilo vse skupaj namerno? (Foto: Getty Images)

Iz Španije prihaja zanimiva vest o izkušenemu napadalcu Iagu Aspasu. Ta je namreč v nedeljo na obračunu med njegovo Celto iz Viga in Valencio ob doseženem zadetku staknil poškodbo, zaradi katere je moral zapustiti igrišče.

Preden je to storil pa je slekel tudi svoj dres in si posledično s strani glavnega sodnika prislužil rumeni karton. Španski mediji špekulirajo, da je Iago Aspas to storil namerno, ker mu je tako ali tako manjkal le še en rumeni karton, pa bi moral prisilno izpustiti naslednjo tekmo svoje ekipe.

Povedano drugače, Iago Aspas bi s tem zadel dve muhi na en mah, ker bi zaradi poškodbe v vsakem primeru izpustil naslednjo tekmo Celte, tako pa bi spotoma ‘počistil’ tudi svoje rumene kartone. Nekaj podobnega se je pred časom pripetilo tudi španskemu branilcu Sergiu Ramosu, ki je potem naknadno prejel še dodatno kazen, ob globi 600€ je prejel tudi dodatno tekmo prepovedi igranja.  

Glavna razlika med obema primeroma je v tem, da je Sergio Ramos vse skupaj kmalu priznal, med tem ko gre v primeru Aspasa, vsaj iz uradnega vidika, zaenkrat le za špekulacije. Prav gotovo pa bodo zadevo podrobno preučili pri pristojnih organih. Spodaj prilagamo tudi videoposnetek omenjene situacije. Če je šlo za namerno izigravanje pravilnika s strani Aspasa, pa presodite sami.