VIDEO: Jan Oblak vložil kandidaturo za obrambo leta, a to ni bilo dovolj

Jan Oblak je bil najvidnejši mož Atletica na polfinalni tekmi španskega superpokala proti Athleticu iz Bilbaa. Do določene mere je s čudežnimi obrambami ekipo držal nad gladino, a na koncu so se veselili Baski.

Uredništvo
14. januar 2022, 9:38

Jan Oblak se je izkazal na vratih Atletica, a to ni bilo dovolj za finale. (Foto: pigac.si)

Madridski Atletico je bil favorit druge polfinalne tekme španskega superpokala, ki se v tem tednu igra v Savdski Arabiji. Stal je nasproti Athleticu iz Bilbaa, a na koncu, po zahtevnih 90 minutah, priznal premoč Baskom, ki so slavili z 2:1.

Madridčani so povedli po avtogolu vratarja Unaija Simona, a so člani aktualnega prvaka superpokala nato pripravili preobrat z goloma Yeraya Alvareza in Nica Williamsa. V drugem polčasu je Atletico močno padel in Jan Oblak je imel obilico težkega dela.

Veliko večino dela je reprezentant Slovenije opravil izjemno, najbolj je navdušil v 64. minuti, ko je magično ubranil strel kasnejšemu strelcu Yerayu, a tudi to ni bilo dovolj, da bi se Atletico uvrstil v finale tekmovanja.

Moštvo iz Bilbaa, ki je v zadnji ediciji superpokala v finalu premagalo Barcelono, bo imelo v nedeljo proti Realu iz Madrida možnost še četrtič osvojiti to tekmovanje.