VIDEO: Je to najslabša izvedba državne himne? Italijanska pevka se je pošteno osramotila

Pred nogometnim spektaklom med Italijo in Anglijo je bil čas za obe državni himni, a izvedba gostujoče je bila tako ponesrečena, da so zmedeno gledali in poslušali tako gledalci kot nogometaši.

Uredništvo
24. marec 2023, 8:35

Angleži so slavili na gostovanju v Italiji. (Foto: Getty Images)

Uvod v kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji prihodnje leto je pripadel tudi velikemu derbiju dveh velesil. V Neaplju sta si nasproti stali Italija in Anglija, srečanje pa je z 2:1 dobila gostujoča ekipa.

A prve pretrese smo videli, ali bolje rečeno slišali, že pred prvim sodniškim piskom. Italijanska pevka, ki je bila izbrana za interpretacijo obeh državnih simbolov, se je pošteno osramotila in zaradi izvedbe angleške himne postala tarča posmeha.

Številni so njeno izvedbo himne God Save the King nemudoma označili za najslabšo izvedbo v zgodovini nogometnih tekem.

Pevki ni pomagalo dejstvo, da so ob gostujoči himni italijanski navijači močno žvižgali, ob tem pa nekateri nogometaši Anglije, predvsem Kyle Walker in Jude Bellingham, niso uspeli skriti začudenja nad slišanim.

Če se je s himno slabo začelo za Anglijo, pa je bil zaključek toliko bolj sladek. Trije levi so slavili pomembno zmago ekip, ki konkurirata za prvo mesto v skupini, zato je Anglija s tremi točkami z zahtevnega gostovanja storila velik korak k neposredni uvrstitvi v Nemčijo.