VIDEO: Sanjska albanska uvertura Mirlinda Dakuja, ki je zadel takoj po vstopu v igro in potopil Poljsko

Nekdanji golgeter Mure Mirlind Daku je danes zabil zanj emocionalno najpomebnejši zadetek v karieri.

Uredništvo
10. september 2023

Mirlind Daku (Foto: /)

Drugi najboljši strelec slovenskega državnega prvenstva v minuli sezoni Mirlind Daku z velikimi koraki razvija svojo kariero  in se uveljavlja na vseh prizoriščih. V ruskem prvenstvu je na prvih sedmih nastopih v majici Rubina iz Kazana dosegel dva zadetka in prispeval eno asistenco, danes pa je dosegel najpomembnejši in emocionalno zanj najbolj izjemen zadetek v karieri, ki se je zgodil na kvalifikacijski tekmi med Albanijo in Poljsko v Tirani.

Daku je v igro vstopil v 62. minuti, takoj zatem pa je odlično sprejel predložek z desne strani in s spretnostjo, kakršno je demonstriral tudi v napadu Mure, dosegel zadetek, po katerem je Albanija povedla z 2:0. Daku je po golu takoj slekel majico in evforično proslavljal zadetek, kasneje pa se je izkazalo, da je bil prav njegov gol ključnega pomena, saj se Poljska po drugem prejetem zadetku ni več uspela vrniti v igro.

 

Albanija po petih krogih senzacionalno vodi na lestvici svoje kvalifikacijske skupine, povsem drugače pa kaže Poljakom, ki zasedajo šele četrto mesto, zaradi česar je slovo nepriljubljenega Portugalca Fernanda Santosa le še vprašanje časa.