VIDEO: V Gironi in Madridu doni ista pesem - 'Xavi, ostani!'

Trener Barcelone Xavi je postal tarča posmeha tako navijačev madridskega Reala kot Girone, ki je danes slavila na katalonskem derbiju.

Uredništvo
4. maj 2024

Xavi (Foto: Getty Images)

V Barceloni si z vsem dogajanjem okoli trenerja Xavija zagotovo niso naredili usluge – vsaj če na dolgotrajno sago okoli Xavijevega ostanka oziroma odhoda s trenerske klopi gledamo skozi prizmo največjih Barceloninih rivalov.

Te je očitno zelo zabavala več mesecev trajajoča zgodba, v kateri je Xavi najprej nepreklicno naznanil svoj odhod iz kluba po koncu sezone, nato pa je ob malce boljših rezultatih klub napel vse moči, da je nekdanjega izvrstnega vezista prepričal v to, da tudi v prihodnji sezoni ostane trener moštva.

Barcelona je danes izgubila katalonski derbi in padla na tretje mesto, še huje pa je to, da je s porazom poskrbela, da je Real Madrid osvojil naslov španskega prvaka.

V Madridu se je na ulice takoj zgrnilo več navijačev, ki so glasno prepevali parolo 'Xavi, quedate' (Xavi, ostani), že med tekmo v Gironi pa so isto pesem peli tudi navijači Girone, ki očitno prav tako menijo, da je ostanek Xavija na klopi Barcelone dobra novica za njihov klub.