Valencia je Netflixu odpovedala gostoljubje na stadionu, filmska ekipa snema dokumentarni film o Viniciusu

Valencia je tik pred zdajci onemogočila dostop filmski ekipi Netflixa, ki snema dokumentarni film o brazilskem zvezdniku Viniciusu. Real Madrid bo ta konec tedna gostoval na Mestalli.

Uredništvo
27. februar 2024

Vinicius (Foto: Getty Images)

Ameriški velikan pretočnih vsebin oziroma vsebin na zahtevo Netflix v tem času snema dokumentarni film o brazilskem zvezdniku Viniciusu, filmska ekipa pa je načrtovala, da bo ta konec tedna prisotna na stadionu Mestalla, kjer bo Valencia gostila Viniciusov Real iz Madrida. Netflix se je z Valencio že dogovoril za prihod in se s klubom usklajeval glede tega, na katerih mestih bo lahko snemal, tik pred zdajci pa je Valencia zategnila ročno zavoro in snemalcem onemogočila dostop do stadiona.

Pri Valencii so prišli do sklepa, da bo v dokumentarnem filmu na klub "vržena temna luč ne glede na to, kaj stori", saj je bil glavni motiv Netflixa za snemanje na Mestalli lanskoletni rasistično obarvani incident, v katerem je bil Brazilec tarča zmerljivk s tribun.

Valencia je bila sprva Netflixu pripravljena omogočiti snemanje na stadionu, v kolikor bi lahko predstavila tudi svojo plat incidenta z Realovim zvezdnikom, poleg tega pa je svojemu članu Hugu Duru, ki je bil neposredno vpleten v incident z Viniciusom, prepovedala intervju z Netflixom.