Van Dijk ima šibko točko, ki jo napadalci premalo izkoriščajo

Nekdanji odlični branilec Arsenala in Manchester Cityja Kolo Toure je v igri Virgila van Dijka prepoznal hibo, ki jo po njegovem mnenju napadalci nasprotnih ekip premalo izkoriščajo.

Uredništvo
4. avgust 2020, 12:06

Foto: /

Virgil van Dijk se je v zadnjih letih razvil v nekakšen prototip popolnega branilca. Telesno močan, hiter, spreten z žogo, eleganten pri povezovanju igre, nevaren v ofenzivnih in zanesljiv v defenzivnih prekinitvah in še bi lahko naštevali. Nizozemca je statistično gledano zelo težko vreči iz tira, vendar pa upokojeni centralni branilec z bogatimi izkušnjami iz angleškega prvenstva Kolo Toure meni, da ima Van Dijk vendarle hibo, ki bi jo nasprotniki morali večkrat izkoristiti.

"Nisem opazil, da bi se prav veliko igralcev z njim zapletlo v obračun ena na ena. Po mojem mnenju je to njegova slabost. Zelo je visok in če ga odločno napadete z žogo, bi lahko imel veliko težav. Dejstvo pa je, da je zelo pameten igralec in da zelo dobro prikriva to slabost. V igri je tako inteligenten, da se zna sijajno povleči malce nazaj, a če bi bili dovolj agresivni, bi v situaciji ena na ena proti njemu lahko storili marsikaj. Van Dijk ima okoli sebe veliko sijajnih soigralcev, Joe Gomez in ostali mu veliko pomagajo. Zaradi tega je njegovo delo lažje in zato se ustvarja vtis, da igra brez posebnega truda. Vsekakor je igralec, ki ima zelo veliko vrlin," je povedal Toure.