Van Gaal: De Jong igra le zato, ker je stal toliko denarja

Nizozemski trenerski starosta Louis Van Gaal je analiziral predstave Frenkieja de Jonga v Barceloni in trenerju Barcelone Quiqueju Setienu ponudil drzno zamisel glede njegovega igralnega položaja.

Uredništvo
3. marec 2020, 9:03

Foto: Getty Images

Seciranje iger Frenkieja de Jonga je v letošnji sezoni nacionalni šport nizozemskih nogometnih analitikov, ki so marsikdaj razdeljeni glede vloge igralca, katerega številni dolgoročno vidijo kot vodjo nizozemske izbrane vrste.

Legendarni Ruud Gullit je pred časom izrazil mnenje, da de Jong igra precej slabše od svojih sposobnosti, njegovih predstav pa se je dotaknil tudi legendarni Louis van Gaal, sicer nekdanji trener Ajaxa, Barcelone in nizozemske reprezentance.

"Mislim, da mu gre dobro, sploh če vzamemo v obzir, da je star 22 let in da je prvič v karieri odšel v tujino. Zanj so plačali veliko denarja, kar še dodatno povečuje pritisk. Menim pa, da igra tako veliko le zato, ker je Barcelona zanj plačala toliko denarja. Prepričan sem v to," je povedal van Gaal.

Van Gaal meni, da ni pametno primerjati predstav de Jonga v Ajaxu in v Barceloni.

"Mislim, da mediji pretiravajo, saj v letošnji sezoni večinoma ni igral na položaju, na katerem je najboljši. V Ajaxu je bil središče igre, pri Barceloni pa ni. To je velikanska razlika. To ni Frenkie iz Ajaxa, vendar tega ne bi smeli primerjati," meni van Gaal.

Van Gaal je v istem intervjuju ponudil še idejo trenerju Barcelone Quiqueju Setienu, in sicer je predlagal, naj de Jonga preizkusi na položaju centralnega branilca.

"Nisem trener Barcelone, vendar verjamem v to, da lahko na sredini Arthur in Rakitić igrata enako dobro kot de Jong. Barcelona bi lahko izboljšala navezo v osrčju obrambe in mislim, da bi se de Jong lahko igral na tem položaju."
loading...